Algemene informatie

PATAN is een vereniging van eigenaren van achterwiel aangedreven Citroën automobielen uit de bouwjaren 1919 tot en met 1939.

Hoe het allemaal begon

PATAN is één van de 30 Citroën clubs die er in Nederland bestaan en werd opgericht op 18 november 1979. P.A.T.A.N. (de letters stonden toen voor Propulsion Arrière Traction Avant Nederland), was toen nog een onderafdeling van de T.A.N. (traction avant nederland), maar omdat er bij de T.A.N steeds meer leden waren die behalve een traction ook nog een oudere achterwiel aangedreven Citroën hadden van voor 1939, werd er besloten om een zelfstandige club op te richten. Per 1 januari 1994 is patan een zelfstandige vereniging geworden, een vereniging die zich onderscheidt van vele anderen omdat er bij patan zo veel verschillende types Citroën rijden uit de jaren 1919 tot 1939.

DOEL

Het doel van PATAN is: het bevorderen en nastreven dat de Citroëns met achterwielaandrijving van de bouwjaren 1919-1939 in Nederland op de weg blijven, respectievelijk komen, in de meest originele staat.
Dit doel wordt nagestreefd door:

 • het bij elkaar brengen van de eigenaars van deze automobielen;

 • het zoveel mogelijk verzamelen en uitwisselen van documentatie en technische kennis van deze automobielen in clubverband;

 • het organiseren van evenementen in zowel binnen- als buitenland;      

 • het uitgeven van het verenigingsblad "citroentje (clubblad verschijnt 4 x per jaar)
  en het onderhouden van de patan website.
                    

AANMELDEN

Hoe breng je de eigenaars van deze automobielen nu bij elkaar? Dit gaat eigenlijk heel eenvoudig.
Alle citrofielen (dit zijn dus mensen met een speciale voorliefde voor het merk Citroën) bezoeken wel eens een automuseum en/of oldtimerbeurs in binnen en/of buitenland. Als er bij een Citroën iemand staat te kijken raakt men al snel aan de praat vanwege dezelfde passie. De verschillende modellen passeren de revue en natuurlijk ook het type waarvan de citrofiel de trotse bezitter is. Foto's van hun bezit komen voor de dag (let maar op die hebben ze bijna altijd bij zich) en al pratende blijkt men vaak dezelfde mensen en clubs te kennen. Patan leden zullen de ander, als die nog geen lid is, beslist aanmoedigen om contact op te nemen met de ledenadministratie om zich aan te melden.
Via dit aanmeldingsformulier kunt u zich opgeven als lid van de patan.
 

Klik op lidmaatschapskosten voor een overzicht van de kosten van het lidmaatschap.

Voor meer informatie over de patan neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Documentatie

Hoe kom je nu aan de gewenste documentatie? 
Het komt zelden voor, dat je een auto aanschaft die compleet is en waarbij alle documentatie nog aanwezig is. Treft u dit, dan heeft u heel veel geluk. Toch hoeft het geen probleem te zijn als b.v. de documentatie niet aanwezig is. Veel Citroën clubs beschikken over technische boeken en informatie over de verschillende types. Daarnaast helpt beurs en show bezoek. Ook het kennen van citrofielen is belangrijk. Zij kunnen je helpen aan de benodigde informatie en/of adressen. Patan en haar leden zijn in het bezit van veel informatie en documentatiemateriaal. Haar leden hebben adressen en/of onderdelen die je verder kunnen helpen. Hierdoor kan je jouw Citroën zo compleet mogelijk maken, en met de Citroën van je dromen gaan rijden.

Sinds september 2012 is de commissie documentatie patan ingesteld. Deze gaat, in samenwerking met het n.c.a.d. (nederlands centrum automobiel documentatie), zich bezighouden met digitaliseren en veiligstellen van de beschikbare documentatie. Met name de originele onderdelen- en werkplaatshand- en instructie-boeken binnen de club en bij de patan leden zullen met voorrang worden gedigitaliseerd. Deze digitale boeken komen in de toekomst beschikbaar voor patan en n.c.a.d. leden.

De commissie documentatie patan bestaat uit 2 leden:

Oscar Hoenderdos    (lid documentatie patan) 
Huub den Reijer       (lid documentatie patan) 

Het email adres van de commissie is: 

Plaatsen en bekijken van foto’s

Hier een uitleg over hoe u foto’s op de site zichtbaar kan krijgen.

 • foto’s plaatsen

Wanneer u een of meerdere leuke foto’s tegenkomt om op de site te delen met andere bezoekers van de site dan kunt u deze foto’s mailen naar  door op een link te klikken.

Vergeet dan niet om er bij te vermelden van wie de foto is en waar deze gemaakt is.

De foto komt dan terecht bij de beheerder die er voor zorgt dat de foto zichtbaar word op de website met de naam van de fotograaf en de plaats of gelegenheid waar de foto gemaakt is.

Per evenement word er een nieuw album gemaakt.

 • foto’s kijken

Door op een foto te klikken opent u de map van het betreffende album. U ziet nu alle foto’s uit het album in het klein. Door op een foto te klikken word er een vergroting weergegeven.

Links en rechts op de vergroting verschijnen pijltjes om naar de volgende of vorige foto te klikken. Als u onder de foto op het kruisje klikt gaat u weer naar het overzicht van alle foto’s uit het album. Nu kunt u links boven klikken op de tekst terug naar albums waardoor u weer in het overzicht van alle albums komt.

 • bijbestellen

Als u de foto bij wilt bestellen dan kunt u contact op nemen met de persoon die deze foto gemaakt heeft. Deze kan de foto dan opsturen of via mail verzenden. Downloaden van de website is niet mogelijk. dit is gedaan omdat er anders te veel ruimte gebruikt gaat worden door de site. Door op de link  google foto's te klikken krijgt u de foto's te weer te zien, maar nu in het patan fotoalbum. Hier kunt u met de rechter muisknop een foto aanklikken en vervolgens opslaan in uw eigen documenten op uw computer.

Wij wensen u veel kijkplezier en hopen dat er veel foto’s geplaatst gaan worden.

     naar de foto’s

 • films plaatsen

Wanneer u een of meerdere films tegenkomt om op de site te delen met andere bezoekers van de site dan kunt u deze films mailen naar fotos@patan.nl door op deze link te klikken.

Vergeet dan niet om erbij te vermelden door wie de film gemaakt is en het onderwerp van de film te vermelden.

De film komt dan terecht bij de beheerder van de films pagina die er voor zorgt dat de film wordt ge-upload naar you tube en zichtbaar wordt op de website met de titel van de film, plaats of gelegenheid waar de film gemaakt is.

 • films’s kijken

Door op filmfragmenten te klikken opent u de map van de filmfragmenten. kies de film door er op te klikken.

De film wordt geladen en door op het pijltje te drukken start de film. De film kunt u op een volledig scherm krijgen door op de pagina rechtsonder in de hoek het symbool van venster openen aan te klikken.

 • zoekertjes

In deze rubriek kunt iets te koop aanbieden en/of iets te koop vragen.

Deze rubriek is alleen voor leden, ook kunt u er ook technische vragen stellen.
Start met de link aan te klikken: "een nieuw zoekertje aanvragen" 
Kies: te koop aangeboden of te koop gevraagd.
Vul het onderwerp in, en plaats uw bericht in het tekst veld.
Vul uw contactgegevens in en de captcha code en 
verstuur uw bericht door op de knop "submit" te klikken.
De advertentie wordt dan zo snel mogelijk geplaatst.

 • aanmelden evenementen

U gaat met de muis naar de tab evenementen, en kiest dan voor de kalender of het overzicht. In de kalender kunt u de evenementen per maand bekijken, het overzicht geeft alle evenementen gerangschikt per categorie.
In beide gevallen kiest u een evenement en vult u de gegevens in.
Als u dat gedaan heeft klikt u op "ok".
Vergeet niet om het vierkantje bij 'doe je mee" aan te vinken.
U heeft zich nu opgegeven voor een evenement.

let er wel op dat u ingelogd bent, anders lukt het niet.

 

 • volg ons

 u kunt ons ook volgen via google + via de volgenden link:

              patan google +

 

 


Ogenblik a.u.b. ...