Onderhoud Clubbus 2016/2017

Maandag 7 november 2016

Om 10:00 uur kwamen de eerste klussers aan op de Westgaag in Maasland, en al gauw was de ploeg compleet.
De bus op de brug gezet en een korte inventarisatie van de werkzaamheden die eigenlijk gedaan zouden moeten worden.
Dit was eigenlijk een hele lijst, en als je het dan doet, doe het dan goed.

Daarna gingen we met 7 man voortvarend aan het werk. Demonteren van motorkap, sparborden, bumper, lampen en alles wat daar aan vast zit.
Ook aan de binnenkant werd al gewerkt. Zo werd de bijrijdersstoel, handrem(die bleef niet hangen in de tandjes) en de versnellingspook gedemonteerd.
Er is veel gedaan, maar ook aan deze dag komt een eind. Om 15:00 uur een kop koffie en vervolgens naar huis om de ergste drukte voor te zijn.
Op zaterdag 26 november gaan we verder, en dan halen we het motorblok en versnellingsbak eruit.

Wat moet er dan gedaan worden.

In de voortrein zijn er een paar klinknagels die ruimte hebben en dus zit er speling in het chassis.
Hier kunnen we weer perfect bij als alles eruit is. Ook de bovenkant van de motorkap is slecht en moet opgeknapt worden.
Het rechter voorspatbord is tegen de carrosserie gaan scheuren en zal gemaakt moeten worden.
Dan gaan we ook gelijk maar even de radiateur spoelen want die is nu ook los.

Dan het motorblok. Het motortje loopt prima, maar er komt soms olie uit druppelen. We gaan kijken of we dit kunnen verhelpen.
Dit is dit jaar pas zo erg geworden dat we er iets aan moeten gaan doen, maar dat gaat vast ook wel lukken.

Verder willen we zo veel mogelijk rammelende delen als de klapdelen van de stoelen proberen stil te krijgen.
De ramen moeten beter open en dicht gedaan kunnen worden, en de afwerking van de binnenkant krijgt aandacht.

Tot slot is er aan de buitenkant een plek waar de lak losgelaten heeft en is gaan bubbelen.
dit kunnen we zo niet laten dus ook het spuitwerk krijgt aandacht.

Al met al een hele lijst. We gaan beginnen met de belangrijkste kwaaltjes, maar als er tijd genoeg is doen we alles.

Heeft u zin om te helpen, kom dan gerust even een keer langs. Misschien even bellen, want met 20 man lopen we elkaar in de weg.
Via deze pagina gaan we u op de hoogte houden.
Misschien niet elke keer zo uitgebreid maar toch.....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 12-11-2016

Vandaag zijn we met drie man, Ton, Oscar en Aad. Om te beginnen de bus van de brug gehaald en klaar gezet onder de takel.
Ja we gaan eerst de motor met versnellingsbak eruit halen. Een strop onder de motor door en vast aan de takel. Even een steun onder de bak voor de veiligheid, en sleutelen maar. De brug over de versnellingsbak los gehaald, de steun voorop... ho even wachten. Eerst even met ontvetter de motorruimte schoon gespoten, dat sleutelt namelijk veel prettiger.

Zo nu weer verder met de voorsteun van het blok. Toen ook deze verwijderd was kon het takelen beginnen, en al gauw was het blok van de bus gescheiden.

Oscar en Ton gingen zich over het blok buigen en Aad verwijderde de klinknagels uit het chassis. Al gauw hadden Ton en Oscar ontdekt waar de olie vandaan kwam. Een boutje in het distributiedeksel was eruit gekomen en zorgde voor het olieverlies. Het labyrint en het kleppendekselpakking waren nog helemaal oké. Ondertussen was Aad begonnen met de spies tussen de vooras en de veerbladen. Deze zijn voorzien van een borging zodat ze er niet meer uit kunnen. Vervolgens alle buiten in de voortrein gecontroleerd en zo nodig vast gezet.

Na het distributie deksel heeft Ton een gat in de bus gemaakt. Aan de bestuurders kant zat bovenaan de voorstijl een lelijke plek in de verf. De verf was gebarsten en stond bol. Dit kon niet blijven zitten dus zet Ton er een schroevendraaier tegen aan. Het zat allemaal nog redelijk vast, dus maar een hamer erbij. Het ging van kwaad tot erger tot aan de slijptol toe.
Nu hebben we er dus een gat bij, maar de roest is wel weg. De rest zal ook wel lukken.

Tot slot is bij de voorwielen een lichte speling verwijderd. Een klein probleempje wat zo verholpen was. Wieldop eraf, spie eruit, moer een gaatje verder en de spie er weer in.Tot slot de dop er weer op en klaar is .....

in middels was het al weer 15:00 uur geweest dus tijd voor een bakkie, en dan weer naar huis. Het was een goede sleuteldag met al weer vrij veel resultaat.
Op naar de volgende sleuteldag.

        

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 29-12-2016

Ja deze keer was het op een donderdag dat we met de busklussers om de bus heen hebben lopen springen. Voor tien uur was Cees Bos al binnen maar werd al gauw gevolgd door de overige mannen. Eerst even een lekker bakkie en dan gauw aan de slag. En we hebben lekker doorgewerkt, al zeggen we het zelf. Het chassis is weer op volle sterkte doordat de tijdelijke bouten nu zijn vervangen door M10 flensmoeren en bouten. Ook zijn ze al weer in de verf gespoten, zodat je er niet veel meer van ziet. Ton wilde graag weer met de slijptol spelen en heeft hiermee een rondje gemaakt langs de minder goede plekken in de lak. Hier en daar stoof er heel wat plamuur rond en ontstond er ook wel eens een gaatje als alle roest weg was. Gelukkig hadden we dan Cees, die achter ton aan ging met het lasapparaat. Zo zijn de meeste gaten al weer gedicht en met de slijptol weer glad geslepen. De volgende keer kan daar weer wat plamuur overheen en dan weer mooi afwerken om tot slot het geheel weer af te werken met een kleurtje. Dit is echter nog toekomst, want zo ver zijn we nog niet.

Govert en Oscar bogen zich over het blok met de versnellingsbak. De beide delen zijn van elkaar gescheiden om ze dan beter te kunnen bekijken. Zowel de bak als de motor leken zonder problemen, maar de koppeling was een ander verhaal. De koppeling plaat vertoonde flink gebruikersschade, ofwel slijtage. De veren die de eerste klappen op moeten vangen wanneer de koppeling bediend word, rammelde in de uitsparingen daarvoor. Hier zal dus een nieuwe voor moeten komen. Aad belde met Ton van Heesch om het probleem te bespreken. Ton kende wel een bedrijf wat in staat is om de schade te herstellen of eventueel en bij voorkeur een zwaardere koppelingsplaat te leveren. Ook de drukgroep zal door het bedrijf weer 100 % hersteld worden. Als alles goed gaat hebben we dan een koppeling die het langer uithoud dan deze heeft gedaan. Tot slot hebben we de profielen die aan de binnenkant rond de ramen horen erbij gepakt om te kijken of deze nog te monteren zijn. Ook de bediening van de ramen krijgt aandacht zodat we deze gemakkelijker op en dicht kunnen draaien. Al met al hebben we toch wel weer resultaat geboekt. Er is nog geen volgende datum besproken, maar dat zal niet echt lang duren. We houden u op de hoogte.

      

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 11 februari 2017

Op zaterdag 11 februari 2017 was het busklus team om 10.00 uur in Maasland. Kees Bos had de spatborden en motorkap zover opgeknapt
dat ze gepast kunnen worden. Nieuw gemaakte scharnieren van RVS en op de bevestigingspunten verstevigde spatborden. 

Kees Bos en Ton Meiland gingen verder met het repareren en lassen aan de gaten in het dak en vervolgens plamuren en schuren. 
Het schiet aardig op met het plaat- en plamuurwerk.
 Er is zelfs al een begin gemaakt met het schuren van al het bruin op de bus omdat we dit opnieuw gaan spuiten.
Is ook nog wel een dingetje, maar we weten waar en hoe we dit gaan doen. Komt helemaal goed.

Govert, Oscar en Aad gingen zich bezighouden met het loshalen van de rechter achter -
remtrommel. Rede was dat er een heel klein beetje olie lekte en dus gecontroleerd moest worden of het rem- of cardanolie was.
Hiervoor waren 2 trekkers geleend, want 
er zijn 6 wielbouten en de as is conisch en we weten uit ervaring dat het erg vast kan zitten.
Nadat alles was 
ingespannen kwam de trommel met een paar klappen met een hamer met een knal los.
 
Tussendoor heeft Aad ook nog een en ander gecontroleerd met betrekking tot de achteras.
De as die eronder zit, is de originele as van de bus. Uit de boeken is gebleken dat dit een as is voor het 1200+ kg type voertuig. 
Ook gekeken naar een 2e as die aanwezig was, en dit is dezelfde als die nu onder de bus zit. We hoopten dat we eventueel een as hadden die een iets lichtere overbrenging zou hebben, zodat we de aandrijflijn iets soepeler kunnen laten lopen. Vooral van 3e naar 4e versnelling is zwaar voor de aandrijflijn.(word vervolgd)

Terug naar de remmen.
Inderdaad, de remcilinder was lek, maar ook binnenin zat er smurrie, remolie is hygroscopisch en er zat vochtig spul bij, lijkt op roestig water.
Ook de cups waren versleten en er zat er een vast in de cilinder.

Lunchtijd.
Het was een heerlijke lunch, broodje kroket, kaas helemaal goed. Hier konden we goed op verder.

We besloten om toch ook de linker trommel los te halen. 
Deze lekte geen olie, trommel was droog, maar ook hier was de remcilinder vies en aangeslagen.
Een cupje zat ook vast in de cilinder.
Conclusie, alle remcilinders gaan eraf en het hele leidingensysteem moet gespoeld worden.
Govert heeft de 2 gedemonteerde cilinders meegenomen om thuis netjes op te knappen en van nieuwe cupjes te voorzien.
Hij zal de spullen halen voor 5 remcilinders zodat we een reserve cilinder kunnen maken.
De volgende klusdag gaan de remcilinders en de achterwielen er weer op en zullen we de voorwielen demonteren
om ook deze remcilinders te controleren en zo nodig te reviseren. 

Vervolgens hebben Govert en Oscar het vliegwiel op de motor gedemonteerd, deze brengt Aad weg om de gereviseerde 
koppeling compleet afgesteld terug te krijgen.

Daarna heeft Aad de raamslingers vervangen door betere, bij 1 deur loopt het raam soepel op en neer, heeft een mooi rozet.
De rechter deur loopt nog niet lekker maar dat komt een volgende keer.

Aan het eind van de middag kwam Gerard Madern met zijn sleutelvriend een kijkje nemen
en wist te vertellen dat er ergens in Nederland een club mensen bezig is met het restaureren van nog een Citroën bus,
maar dan van het type T23.(wat is het verschil)
Na gezamenlijk nog 
een kopje koffie gedronken te hebben, ging om 16.00 uur iedereen weer huiswaarts.

De bus staat nu op steunen voor de brug en staat een beetje in de weg. Geprobeerd wordt om op 25 februari a.s. 
weer verder te klussen zodat de bus weer kan rollen. Ook dan weer een verslag van wat er gedaan is.
Natuurlijk kunt u net als Gerard Madern ook even langskomen om zelf te zien wat we weer gedaan hebben.
U bent dan welkom vanaf 14.30 uur omdat we anders te veel onderbrekingen gaan krijgen door kletspraat.
Natuurlijk krijgt u dan een lekker kopje koffie, en misschien brengt er nog wel iemand iets mee voor erbij.

Alles bij elkaar hebben wij deze dag toch weer veel kunnen doen.
We zijn er nog niet maar we doen ons best om dit jaar alle ritten mee te rijden.

Als er een dag word geklust dan staat dat vermeld op de site.

       

      

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Busklussen 25 februari

Op deze dag verzamelden we weer om 10 uur aan de Westgaag. Ton, Govert, Aad en een gastklusser Fred van der Knaap.
Na een lekker bakkie trokken we naar de schuur om weer lekker te gaan sleutelen.
Via Ton van Heesch een mooie gereviseerde drukgroep tot ons beschikking om weer in te bouwen in de aandrijflijn. 
Ook de cilinders voor de remmen waren weer als nieuw gemaakt door Govert en klaar voor montage.

De doelstelling voor vandaag was om de bus rollend te maken zodat deze weer aan de kant in de schuur kon komen te staan.


 Hiermee gingen Govert en Ton beginnen. Fred ging de motor weer verenigen met de versnellingsbak
en bouwde daar de mooie drukgroep weer tussen.
Aad hielp eerst hier en dan weer daar. Al gauw, hoewel het al weer tijd was om te eten, 
stond de bus weer op vier wielen en kon weer voor en achteruit rollen.
Ook de motor en versnellingsbak waar weer een geheel geworden.
Nu eerst maar even eten.

Natuurlijk was de lunch weer uitsteken en gezellig. Er werd weer van alles besproken tussen de boterhammen met lekkers door.
Na de lunch pakte we de draad weer op en startte met het monteren van de motor op de plek waar deze thuis hoort, namelijk voor in de mooie bus.
De motor in de takel gehangen en naar de bus gerold. Ook de bus kon voor en achteruit rollen
en zo was het een kleine moeite om de bus weer van een motor te voorzien.

Toen de motor weer op zijn plek zat, konden we de radiateur weer monteren, de handrem en versnellingspook bevestigen
en de aandrijfas weer vastzetten. We schoten lekker op maar de tijd stond ook niet stil. We hebben vervolgens met de 
heftruck de bus weer aan de kant gezet waarna we de bus met de voorwielen van de grond gezet hebben.
Dit om de wielen te demonteren zodat we de trommels konden verwijderen. Uit een deuropening werd geroepen "koffie".
Oke, eerst weer even een lekker bakkie. Voordat we weer wilde gaan beginnen kregen we weer bezoek. Gerard Madern kwam met gegevens van banden met een kleinere omtrek dan de huidige banden. Dit om er eventueel voor te zorgen dat de bus wat makkelijker van de 3e naar de 4e versnelling kan overschakelen. Toch gingen we nog even wat doen. Fred ging nu wel naar huis. we hebben ervaren dat Fred goed kan sleutelen en een goede aanvulling was voor het busklusteam als dat een keer niet op volle sterkte is.

We hadden de voorwielen en de remtrommels al van de bus af en zo kwamen we bij de remcilinders. Deze werden nu verwijderd zodat deze weer netjes gemaakt kunnen worden. Dit is weer een mooi klusje voor Govert en hij nam ze dan ook mee naar huis. Alle spullen werden opgeruimd en er werd afgesproken dat er op zaterdag 4 maart weer een sleuteldag zal zijn. Dan gaan we weer verder waar we vandaag gebleven zijn. Vandaag was weer een hele mooie sleuteldag met een goed resultaat. We gaan goed, maar er is nog best wel wat te doen.

   

 

==========================================================================================================

De afspraak voor deze sleuteldag aan de bus was op maandag 27 maart Om ca 10.00 uur was iedereen er. Geen erge files gehad maar de A44 kostte toch wat extra tijd, Ook Cees Bos, die het verste weg komt was er om 10.05 uur. Vandaag stond op het programma van Govert om de remcilinders en voortrommels te monteren. De cilinders pasten er tussen maar waren iets te dik om de trommel erop te zetten, de remcilinders zijn door Aad terug gebracht en nieuwe besteld met een defect voorbeeld erbij voor de maat. Vervolgens heeft Govert met dop 46 mm de moer van de poelie voor de waterpomp vastgezet en geborgd. Cees Bos ging de spatborden passen, de linker was helemaal prima, maar de rechter paste niet lekker, nieuw stuk erin gezet, knippen van plaat, lassen met een paar kleine plaatjes, daarna passen, af lassen, no rust erop en weer passen, past nu helemaal top. Ton Meiland heeft het hele dak geschuurd en ook de motorkap. De motorkap is nu voorzien van nieuwe scharnieren en een nieuwe RVS stang van 6mm.

Ook heeft Ton een regen afvoergootje aangebracht onder het scharnier, als de bus in een regenbui terecht komt blijft de motor van bovenaf droog, geen water in de bougies, ontsteking e.d.

Aad en Oscar hebben de vloer er weer in gemaakt en weer vastgezet en ook de zijpanelen er weer in. Voorlopig pakken wij de binnenbekleding nog niet aan, doen we de volgende winter er als voldoende budget is. Ook is de schijnwerper op de achterkant eraf gehaald, de beugel blijft zitten want die wordt bruin mee gespoten.

Als wij de nieuwe remcilinders hebben voor a.s. zaterdag, dan gaan wij Govert, Ton, Aad en Oscar a.s. zaterdag op 1 april verder met de remmen. Voor het openingsweekend krijgen wij de bus niet klaar de bus staat nu bijna geheel geschuurd en geplamuurd en een regenbui op de plamuur is het laatste wat wij willen. Er is geregeld goed doorgewerkt aan de bus, maar ja de laatst lootjes wegen …..het …..  .

Aan het eind van de middag hebben nog even heerlijk in de zon gezeten met een kopje koffie erbij. Ook de lunch was weer uitstekend, Aad bedankt voor je gastvrijheid. 

 

=======================================================================================================

 

 

Het was zaterdag 1 april en voor de busklussers was het weer aantreden. Om even voor tien uur arriveerden de leden aan de Westgaag waar ze direct weer uitgenodigd werden voor een lekker bakkie koffie. Toch altijd lekker starten, even bijpraten, de planning van de dag door nemen en praten over van alles en nog (n)iets.
Vandaag stond de bus al klaar midden in de schuur, en de remcilinders lagen klaar om gemonteerd te worden. Govert en Aad begonnen met de remmen te monteren. Gelukkig paste ze deze keer wel, en al gauw waren beide voorwielen weer voorzien van een remcilinder. Daarna de olie erin. Govert bediende de nippels en ving de olie op, Oscar lette op het pijl in het reservoir en Aad bediende de rem. Ho stop, er loopt olie weg. jammer, maar een leiding bij de rembekrachtiger zat nog los. Even onder de bus gedoken en de leiding vastgezet. Allemaal weer op de plaats en vullen maar weer.  Al gauw waren de leidingen gevuld. Inmiddels was het al weer 12.30 uur geworden, en dus stonden de kroketten weer klaar, jongens eten.

Na het eten alle cilinders nog een keer na gelopen, en de rem voelde weer aan zoals het hoort. Nu was Ton ook aanwezig, maar die was echt wel aanwezig hoor. Van af het begin is hij bezig geweest met schuurpapier, plamuur, en de stofzuiger. De hele bovenkant van de bus is geschuurd en is al bijna klaar voor de spuiter. Na het eten als de remmen klaar zijn, word de vloer weer in de bus gemonteerd, stoel weer teruggeplaatst en ook de motorplaat weer op zijn plaats geschroefd.  Als laatste klus voor deze dag is het monteren van de motorkap. Er was een nieuwe as om door het scharnier te plaatsen, maar helaas was door het lassen de diameter van de bussen iets kleiner genomen. Daarom maar een 6 mm pen gebruikt. Ook de motorkap zit dus al weer gedeeltelijk op z'n plaats. Het zal niet veel klusdagen meer duren voordat de bus gespoten kan worden. Wanneer dat zal zijn is afhankelijk van drukte van de busklussers, maar we houden u op de hoogte.

        

==========================================================================================================

vandaag, 15 - 7 -2017, hebben we na een heel aantal weken weer eens aan de bus gewerkt.
Ton en Govert waren beide om 10 uur aan de Westgaag waar Aad de bus al weer midden in de schuur geplaatst had.
Natuurlijk gingen we eerst even een lekker bakkie doen. Ook Arie de Vos was aanwezig maar niet voor de bus.

Zijn auto, de rode B12 stond met problemen op de brug en daaraan was hij aan het werk. Indien nodig kreeg hij hulp van Aad.

Maar weer terug naar de bus. Na de koffie trokken we naar de schuur om het schuurwerk af te maken.
Het word tijd want over 4 tot 5 weken is er een plaats besproken bij de plaatselijke spuiterij, waar we op zaterdag de bus in de spuitcabine
kunnen plaatsen en hem daar in mogen pakken. De spatborden en motorkap komen in een kleinere cabine apart te liggen van de bus.
Op maandag daarna zal de bus dan in de morgen als eerste gespoten worden, waarna we hem aan het eind van de dag of eventueel dinsdag weer mee mogen nemen.
Er is dus nog wel wat te doen. Al het bruin rond de ramen, de spatborden en de motorkap moesten nog geschuurd worden.
Gauw werd er schuurpapier opgezocht en begonnen met schuren. Ton ging aan de slag met de schuur machine.
Al gauw bleek dat er op de spatborden nog een beetje geplamuurd moest worden.
Dit was weer werk voor Ton die dat steeds gedaan heeft. Om 12 uur was het tijd om te eten omdat rond 13 uur Cas terug zou komen van scouting kamp.
Joke moest dan dus op dorp zijn. 

Daarna weer schuren en nog een klein beetje plamuren. Om 15.00 uur stand de bus er geheel geschuurd bij en in principe klaar om te spuiten
Ook de deur aan de bestuurderskant weer aan de bus gehangen en geschuurd. Hier moet nog wel even het slot in gemonteerd worden voordat we de weg op gaan.
Nu was het tijd om op te ruimen en een bakkie koffie te nuttigen alvorens naar huis te gaan.
Tijdens dit bakkie besloten dat ook de motor nog even moest draaien, de koppeling beproeft moest worden en de remmen getest.

Na de koffie dus maar even de brandstofpomp bedienen en daarna de motor starten. Het was tik en lopen maar toch weer gouw uit gezet.
Er zat nog geen olie in dus test nog maar even uitstellen. Aad zal de komende week dit wel even regelen.
Ongeveer 5 liter olie erin en dan nog maar een keer proberen.

De zaterdag na de zomerweek is afgesproken bij de spuiterij, dus dan gaan we met de busklussers knippen en plakken.
Hopen dat het dan goed gaat en dat de bus maandag avond er weer mooi gespoten bij staat.
Dan gauw weer de sierlijsten monteren en de bus verder weer klaar maken voor de mooie ritten van de Patan

 

=============================================================================================================

 

Het is vandaag 9 augustus en de bus krijgt vandaag een nieuwe look.
Ton Meiland stapt om 8 uur samen met zijn zwager Nico in de auto om naar Maasland te rijden.
Op dat moment staat de bus al klaar in een spuitcabine opgetrokken van plastic.
Om 9 uur arriveren Ton en NIco aan de Westgaag en er wordt gelijk stevig beet gepakt.
Tijdens het afplakken even gauw een bakkie uit het vuistje en weer door.

Zo werd het 10:30 uur en namen we even pauze voor een tweede bakkie, maar nu in huis.
Even lekker praten over van alles en nog niets.
Na 2 kopjes weer gauw verder met afplakken. Het meester werk zat in het imperial.
Zo werd het vanzelf 12:30 uur en dus tijd op te eten. Gelukkig was het plakwerk klaar.

Ook Joke was thuis en dus stonden er weer kroketten klaar en voor de liefhebbers een lekker kopje soep.
We werden weer heerlijk verwend maar ook daaraan komt een eind.
Om 13:00 uur trekken we weer naar de schuur om de bus in de lak te zetten.
De vloer nat en nog een keer de bus controleren op stof en niet geplakte plekken.
Nu de bus in de lak, dus de verf klaarmaken, luchtdruk afstellen en dan spuiten maar.
Nico is zeer te spreken over hoe het gaat, het spuit lekker zegt hij na de eerste ronde.
Henk Korpel komt ook nog even binnen lopen, en is ook benieuwd naar het resultaat.
Om 14:30 is Nico klaar met spuiten, en dus alles schoonmaken en opruimen.

Het is nu 15:00 uur  en tijd voor een bakkie of biertje en het resultaat te bespreken.
Daarna gaan Ton en Nico terug naar de Zilk en kan de bus rustig drogen.
Morgen 10 augustus gaan Ton en Aad de bus uitpakken.
Dan wordt al goed zicht of we al het werk niet voor niets gedaan hebben.

Daarna een datum prikken om alles weer af te monteren.
De bedoeling is dat dit gedaan is voor 2 september, de dag van de BBQ.
Dan kunnen de aanwezigen de bus weer bewonderen.
De foto's heb ik deze keer in de map foto's erbij gezet.

============================================================================================

Goedenavond allen,

 

Vandaag lekker aan de bus gewerkt..

Om 10 uur waren daar Govert, Huub en aad om de bus af te gaan monteren.

Rond 11 uur kwam Oscar ook aan en konden we verder met 4 man lekker werken.

Zo is de motorkap afgestelt en de haken om vast te zetten gemonteerd.

De koplampen, de spiegels, het slot van de linker deur, de richtingaanwijzers, de sierlijsten en de raamlijsten werden allemaal gemonteerd.

Om 15.30 tijd voor een bakske en daarna huiswaards.

Aad is daarna nog even lekker aan het poetsen geweest en dat geeft wel voldoening.

De bus staat er nu weer bijna glanzend bij.

Voordat aad de bus weg zette op zijn plek nog even een paar km gereden.

Cas houd je vast we gaan remmen, en of, hij zat bijna door de voorruit heen.

De bus remde onverwachts goed. Bij een redelijke snelheid goed remmen leverde nog wel een afwijking op maar dat moet eerst maar weer eens inlopen.

Nu alleen nog een stuk poetsen, binnenkant opruimen en hier en daar bekleding vast zetten en tot slot een raampje linksvoor monteren.

We hebben met z’n allen een mooi resultaat neergezet.

We kunnen weer trots zijn op de bus.

===========================================================================================================

 

Op vrijdag 22 september heeft de bus zijn eerste rit weer gereden nadat zij volledig nagekeken was.

Deze dag is de bus van Maasland naar Delft gereden en heeft een bruidspaar afgezet bij het stadhuis op de markt in Delft.

Hieronder een paar foto's.

    

========================================================================================================

 

 


Ogenblik a.u.b. ...